Sorgeliga saker hända......

Solen sken, fåglarna kvittrade och vi var ute i skogen med hästarna en sväng. Hönorna gick och letade mask i gödselstacken, solade sig och badade i sanden på gården då friden bröts av en RÄV.
Vi vet inte riktigt hur det gått till men tupparna hade försökt försvara sina damer och blev därmed de första han tog. Vi hittade fjädrar överallt och ledsna förskrämda höns.
Vi stängde in hönsen tidigt den kvällen och Rocky fick utökad vakttjänst. Han for omkring och försökte ta reda på vart räven tagit vägen och hittade resterna av vår stackars tupp långt upp i skogen.
Napoleon var den enda som hade överlevt.  

                                      
                                                                                                                                   
         Sorg i hönsgården


Silkeshöna blev inte sig själv på flera veckor. Hon låg i redet och vägrade gå ut. Hon ville inte äta heller och inte värpte hon något. Hon och den vita silkestuppen ju gick alltid tillsammans. Till slut fick vi slänga ut henne ur redet och mata henne med spagetti, då åt hon motvilligt.

Till råga på eländet blev Napoleon sjuk. Han bara blev sittande en dag och kippade efter luft. Vi försökte ge honom vatten och prata med honom och Rocky såg oroligt på honom. På kvällen låg han ner och tittade knappt på oss och vi förstod att han var på väg till fågelhimlen eller något hönsparadis där rävar är portförbjudna.


                                              

0 kommentarer:

Skicka en kommentar