Äntligen vår

Efter en kall, blöt, isig och mörk vinter börjar det äntligen grönska och ljuset är tillbaka. Black Nightwarrior (Nighty) har vuxit till sig över vintern och är nu en stor och fin ett-åring. Han har fått Sunny att busa och bråka med då Peanut tidvis är ganska trött på sin son samtidigt som hon inte vill släppa honom.

 Till betessläppet kommer han ändå att få klara sig utan mamma, hittills har han bara gjort det korta perioder. Han har fått följa med ut i skogen som handhäst, vi har åkt transport med honom och varit i ridhuset.

 Han har också fått lära sig att stå uppbunden, lite markträning, att backa, vända, springa bredvid och stanna. Han har fortfarande lite svårt att låta bli grimskaftet, det är gott att suga och tugga på så fort man vänder ryggen till.

Snuttefilt och napp till hästar?

Vattenträning har det också blivit ofrivilligt eftersom det tidvis inte gått att komma in i stallet utan att vada i tre dm djupt vatten på gårdsplan efter allt regnande.
Gå över broar och bommar är också skoj och att springa omkring med en plastpåse i munnen.  Eller leka med bollar.
 Han har också fått ha sadel på sig ett par gånger. Han galopperade glatt omkring med den som om han aldrig gjort annat, folk som tog betäckning utanför rundkorallen så lite förvånade ut. Det blev ingen rodeo.Och snart är det bete.

1 kommentarer:

Han har blivit så stor!

 

Skicka en kommentar