HingstbeteVi tar emot unghingstar på bete .Hör av dig om du är intresserad.

070 75 633 75

Sorgeliga saker hända......

Solen sken, fåglarna kvittrade och vi var ute i skogen med hästarna en sväng. Hönorna gick och letade mask i gödselstacken, solade sig och badade i sanden på gården då friden bröts av en RÄV.
Vi vet inte riktigt hur det gått till men tupparna hade försökt försvara sina damer och blev därmed de första han tog. Vi hittade fjädrar överallt och ledsna förskrämda höns.
Vi stängde in hönsen tidigt den kvällen och Rocky fick utökad vakttjänst. Han for omkring och försökte ta reda på vart räven tagit vägen och hittade resterna av vår stackars tupp långt upp i skogen.
Napoleon var den enda som hade överlevt.  

                                      
                                                                                                                                   
         Sorg i hönsgården


Silkeshöna blev inte sig själv på flera veckor. Hon låg i redet och vägrade gå ut. Hon ville inte äta heller och inte värpte hon något. Hon och den vita silkestuppen ju gick alltid tillsammans. Till slut fick vi slänga ut henne ur redet och mata henne med spagetti, då åt hon motvilligt.

Till råga på eländet blev Napoleon sjuk. Han bara blev sittande en dag och kippade efter luft. Vi försökte ge honom vatten och prata med honom och Rocky såg oroligt på honom. På kvällen låg han ner och tittade knappt på oss och vi förstod att han var på väg till fågelhimlen eller något hönsparadis där rävar är portförbjudna.


                                              

Äntligen vår

Efter en kall, blöt, isig och mörk vinter börjar det äntligen grönska och ljuset är tillbaka. Black Nightwarrior (Nighty) har vuxit till sig över vintern och är nu en stor och fin ett-åring. Han har fått Sunny att busa och bråka med då Peanut tidvis är ganska trött på sin son samtidigt som hon inte vill släppa honom.

 Till betessläppet kommer han ändå att få klara sig utan mamma, hittills har han bara gjort det korta perioder. Han har fått följa med ut i skogen som handhäst, vi har åkt transport med honom och varit i ridhuset.

 Han har också fått lära sig att stå uppbunden, lite markträning, att backa, vända, springa bredvid och stanna. Han har fortfarande lite svårt att låta bli grimskaftet, det är gott att suga och tugga på så fort man vänder ryggen till.

Snuttefilt och napp till hästar?

Vattenträning har det också blivit ofrivilligt eftersom det tidvis inte gått att komma in i stallet utan att vada i tre dm djupt vatten på gårdsplan efter allt regnande.
Gå över broar och bommar är också skoj och att springa omkring med en plastpåse i munnen.  Eller leka med bollar.
 Han har också fått ha sadel på sig ett par gånger. Han galopperade glatt omkring med den som om han aldrig gjort annat, folk som tog betäckning utanför rundkorallen så lite förvånade ut. Det blev ingen rodeo.Och snart är det bete.