Praktiskt med två mammor

Peanut har förtroende för Skippy på ett sätt hon inte skulle ha med någon annan häst. Nighty går lika gärna bredvid Skippy som Peanut.  Praktiskt om vi behöver ta ut Peanut. För övrigt får hon hjärnblödning om någon annan häst överhuvudtaget skulle titta på hennes föl.

Hon har ju  varit extremt otursförföljd med sina tidigare föl, hon har förlorat fyra stycken i följd av anledningar som ingen rår över. Förra året fick hon ett fint brunt paintföl som blev 2 mån. Han trasslade in bakhoven i eltråd och fastnade och skadade sig så illa att de inte gick att rädda honom. Året innan kastade hon tre veckor för tidigt och hennes första föddes med en lungsjukdom och dog efter ett dygn. Hennes andra föl hittades död i hagen en morgon när han var två månader. Någon dödsorsak gick ej att fastställa..

Vi har därför blivit överdrivet hispiga när de gäller Nighty och tar in honom varje kväll så han inte ska bli uppäten av någon varg eller björn eller bryta benen i mörkret eller försvinna ur hagen eller vad nu föl kan råka ut för.
 På och av med grimma morgon och kväll, gå fint bakom mamma, inte bitas, inte trampa på hönsen som springer runt fötterna hela tiden, inte jaga katter eller bita i Skippys täcke utan uppföra sig fint.


I morgon ska vi träna att gå in i transporten.

1 kommentarer:

Han växer så de knakar å blir större för var da som går =)

 

Skicka en kommentar